Sabun dan Softener BIO PROFEZ (Bercirikan tumbuh tumbuhan)

MENJAGA, MEMBERSIH & MEWANGIKAN FABRIK ANDA

Monday, September 30, 2013

PROGRAM RM2,000.00 REPACK

Salam persahabatan kepada semua!
 
PROFEZ sedang mencari mereka-mereka yang ingin berniaga sabun dengan keuntungan yang lebih berlibat ganda dengan mempromosikan Sabun dan Softener PROFEZ yang ternyata pekat, sangat berkualiti, Wangi, bersih dan menjimatkan. Diperbuat daripada sumber tumbuh tumbuhan seperti kelapa sawit dan garam laut, sabun ini mampu mewangikan almari anda.
 
Kini kami mencari rakan niaga yang ingin berniaga dengan program RM2,000.00 keatas repacking kami. Anda beli dalam bentuk 25kg, dan membungkus semula dalam size yang lebih kecil. 46% keuntungan di jamin. Anda cuma perlu berusaha lebih sikit untuk mendapat lebih banyak. Anda juga boleh melekatkan sticker anda sendiri jika ingin mempromosikan sabun ini di atas jenama anda.

Apa yang menarik? bermodalkan RM2,000.00 anda dapat untung hamper RM1,000.00. Di mana boleh dijual? Anda boleh bermula dari jiran-jiran, dan seterusnya keluarga sehinggalah akhirnya anda menjadi tumpuan orang ramai. Terbukti agen saya En Khairul di Lendu, Melaka kini berasa senang kerana orang datang mencari beliau untuk mendapatkan stok sabun PROFEZ. Anda boleh berhubung sendiri dengan beliau di talian 017 621 4600 untuk bertanyakan feedback orang ramai. Seorang usahawan yang tekun walaupun sibuk dengan pekerjaannya di Hospital Alor Gajah.
 
Usaha akan menjaminkan kejayaan. Pastinya anda boleh menjadi seperti beliau. Jom hubungi En Hafez di talian 012-6454-385 untuk mendaftar sebagai agen repacking. Apa yang PROFEZ janjikan, jika terdapat pelanggan yang bertanya di mana hendak membeli sabun ini, kami akan menyalurkan pelanggan ini kepada agen-agen kami.
 
Terima kasih kerana membaca.

Monday, September 23, 2013

MENCARI PEMBORONG SABUN

Kami mencari pemborong-pemborong sabun dan pelembut pakaian (Detergent & Softener) bagi negeri negeri berikut:
 
Johor Perak Kedah Pulau Pinang Perlis Terengganu Kelantan
 
 
 
 
Program Pemborong PROFEZ 
 
Kami ingin mencari pemborong yang boleh membeli, menyimpan dan membekalkan stok kepada agen-agen dan pengguna-pengguna kami diseluruh Malaysia. Program yang hanya memerlukan modal sebanyak RM5,000.00 untuk anda menjadi pemborong sabun dan softener PROFEZ bagi setiap negeri.
 
Syarat-syarat menjadi Pemborong Negeri:
 
1) Modal RM5,000.00
2) Mesti menyimpan stok setiap masa
 

 



Kelebihan menjadi Pemborong PROFEZ:
 
1) Semua agen PROFEZ di setiap negeri akan di salurkan kepada Pemborong negeri. Hanya Negeri Selangor dan Kuala Lumpur sahaja akan uruskan oleh pihak PROFEZ buat masa ini.
 
2) Pihak pemborong boleh menjalankan aktiviti repacking dan penjenamaan sendiri.
 
3) Pengguna-pengguna yang menalifon PROFEZ di setiap negeri akan di salurkan kepada Pemborong.
 
TUJUAN PROGRAM PEMBORONG
 
1) PROFEZ ingin memfokuskan aktiviti pembuatan berbanding penjualan.
 
2) Berkongsi adalah lebih baik daripada membuat perniagaan secara bersendirian.
 
3) Kekangan jarak supply yang jauh bagi agen-agen yang berada jauh daripada Selangor dan Kuala Lumpur.
 
4) Dengan cara ini juga PROFEZ boleh memperbaiki kualiti dan mempercepatkan jualan-jualan di setiap Negeri dalam Semenanjung.
 
HUBUNGI:
 
PROFEZ BIO MARKETING
En Hafez di talian 012 6454 385
 
Harga murah hanya dapat melalui program borong yang ditetapkan.
 

Monday, May 20, 2013

Bershopping bersama anak-anak istimewa Ash Shakur

PROFEZ dengan kerjasama para dermawan telah menjalankan amanah untuk membelikan baju-baju Melayu dan baju-baju kurung bagi anak-anak yatim Pertubuhan Kebajikan Ehsan Ash Shakur, Rawang pada 18hb dan 19hb Mei yang lalu. Kami telah membelikan 15 orang anak-anak ini baju Melayu dan Kurung dari butik sekitar KL kerana, tema yang kami buat pada tahun pertama ini adalah, tema “anak-anak pilih sendiri”. Kami memberi kebebasan kepada anak-anak ini memilih baju di butik-butik sekitar KL, dengan warna dan corak yang mereka suka. Happy betul anak-anak ini.
180520131265 180520131266
180520131268

Hari pertama sebelum shopping, anak-anak ini PROFEZ belanja dengan KFC… yummy… ada di antara mereka baru pertama kali merasakan KFC. Sedih pulak dengar cerita anak-anak ini. Yang paling penting, mereka semuanya HAPPY!!! Terasa bahagia melihatkan kegembiraan yang terselah diwajah mereka.

 180520131269 180520131270 180520131271  180520131273

Sessi membeli baju di Butik ini adalah  kurang memberansangkan kerana hanya 3 orang ajer yang dapat baju pilihan hati. Yang lain masih nak pilih lagi… Jalan punya jalan, satu pun tak berkenan. Nampak gaya kena round sampai goyang kaki keesokkan harinya.

190520131274 190520131275 190520131276 190520131277

Keesokkan harinya, setelah semua berjanji nak cari baju terbaik masing-masing, kami KL semula… dari Kamdar ke Globe akhirnya terpaksa ke butik-butik sekitar Jalan TAR untuk membeli baju mereka. Haiya, memang susah nak cari baju anak-anak ni. PROFEZ dapat rasakan kemeriahan membeli baju anak-anak ini dengan ragam-ragam… berlari ke sana… berlari ke mari… pergh… Yang nak baju oren, baju hijau… Tetapi apa yang kami belajar, baju-baju di tempat besar ini kualitinya sangat teruk. Ini sebabnya kami beralih ke butik-butik istimewa supaya anak yatim ini dapat merasa memakai baju yang lebih baik kualitinya.

Kegembiraan memang jelas terbayang diwajah kesemua 15 orang anak-anak yatim yang terpilih untuk mengadakan persembahan bersama Jamal Abdillah pada 30hb Mei sehingga 2 Jun 2013.

Terima kasih saya kepada para dermawan, Dato', Tuan-tuan dan rakan-rakan sekalian. Walau RM10 pun, ianya tetap bermakna buat anak-anak ini. PROFEZ mengucapkan jutaan terima kasih kepada semua yang terlibat terutama pembantu saya Puan Zuraihan yang bertungkus lumus mencarikan baju untuk anak-anak perempuan.

Semoga Allah memberikan kebaikan kepada kalian penderma, dilimpahkan rezeki yang melimpah ruah, dan diberikan laluan mudah ke Syurga InsyaAllah. Ya Allah, aku berterima kasih kerana mempermudahkan segala usaha kami untuk menggembirakan mereka. TERIMA KASIH...

*Saya difahamkan, anak-anak ini hanya dapat membuat persembahan sehari bersama Jamal Abdillah. Ini adalah gambar bunting di Istana Budaya.

Monday, April 29, 2013

KERJA AMAL

5286_598886156790245_462686076_n

Assalamualaikum semua,

Mulai 1hb Mei 2013, PROFEZ akan menjadi keluarga angkat Pertubuhan Kebajikan Ehsan Ash-Shakur, Rawang. Bagi merealisasikan impian anak-anak yatim ini, SETIAP pembelian produk 5kg dan 25kg PROFEZ, RM1.00 akan didermakan kepada Ash Shakur. Anda membeli, sambil beramal. Jom beli produk PROFEZ.

PROFEZ terpanggil untuk membantu anak-anak yatim yang memerlukan bantuan ini. Untuk meningkatkan lagi dana, PROFEZ merasakan, dengan bantuan kecil ini, dapatlah kiranya membantu anak-anak ini meneruskan cita-cita mereka untuk menjadi insan yang lebih berjaya.

PROFEZ akan bersama anak-anak yatim ini pada 4hb Mei 2013 bagi melihat latihan nyanyian anak-anak ini yang bakal membuat persembahan di Istana Budaya pada 29hb Mei hingga 1hb Jun 2013. PROFEZ juga sedang mencari para sponsor untuk anak-anak yatim ini seramai 20 orang untuk dibelikan baju Melayu dan baju kurung. Sponsor bagi setiap anak adalah RM50 seorang. Bagi mereka yang berminat, boleh salurkan kepada Wan Saiful Hafez bin Amran di Maybank akaun 1621-0635-7903 bagi tujuan sponsorship ini. PROFEZ akan membawa anak-anak ini untuk membeli baju mereka pada 11hb-12hb Mei dan 18hb-19hb Mei 2013. Kami terpaksa pergi berperingkat kerana masalah pengangkutan.

Bagi mereka yang ingin menyalurkan bantuan kepada Pertubuhan ini, anda boleh lah datang sendiri ke Rumah Anak Yatim ini di alamat berikut:

PERTUBUHAN KEBAJIKAN EHSAN ASH-SHAKUR

NO 37, JALAN HIJAU 11/11,

BTP 16, BANDAR TASIK PUTERI,

48020 RAWANG, SELANGOR

atau menderma ke akaun MAYBANK

MBB 5124-0000-3033

Sumbangan ikhlas kalian semua amat dihargai.

Thursday, April 18, 2013

Mengetahui sukatan Sabun PROFEZ

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera kepada semua pengguna PROFEZ.

Kali ini saya ingin memberi tunjuk ajar akan sukatan yang efficient untuk semua guna sabun dan softener PROFEZ. “Anda pandai guna anda jimat”.

DSC_0136

Adakah anda mempunyai bikar seperti di atas? Jikalau tiada, baiklah anda adakan. Bukan apa, jika anda tidak sukat, anda tidak akan tahu penjimatan sebenar penggunaan sabun anda, dirumah maupun di kedai dobi.

Kebanyakkan pengusaha dobi yang saya jumpa rata-rata menyukat menggunakan kaedah meneka. Malah ada yang main “hentam sahaja lah” (Untung saya kalau semua macam ni.. heheh). Untuk seseorang menggunakan sabun dengan betul, penyukatan semasa penggunaan adalah penting. Ada dikalangan pengusaha atau pengguna merasakan malas untuk menyukat. Bagi sesetengah orang, “asalkan ada buih, sudah la…”. Perkara ini adalah tidak baik bagi pengguna sabun bukan BIO juga tidak menjimatkan.

Untuk pengetahuan anda kebanyakkan sabun biasa dipasaran mengandungi bahan chemical tajam yang diperbuat daripada Petrolium based material yang disuling, Naphtha dan sodium hypochlorite.

DBSA 96%

Anda juga boleh membaca tentang keburukkan sabun-sabun yang tidak berunsurkan BIO di KLIK SINI. Hanya anda mampu mengubahnya.

Tidak seperti sabun PROFEZ, proses pembuatannya menggunakan Air Suling (deinised water), Surfactants & Water Conditioners daripada kelapa SLES (coconut), Lemak kelapa, garam laut dalam dan serbuk kelapa. Jadi, produk kami adalah produk Eco-Friendly (Mesra Alam).

Baik, berbalik kepada penggunaan sabun PROFEZ. Kebanyakkan sabun petrolium based mempunyai side effect jika penggunaannya berlebihan. Mesin anda akan sukar membilas lebihan sabun tersebut dan menyebabkan anda gatal-gatal jika berpeluh atau mempunyai kulit sensitif.

DSC_0137

Jika anda menyukat dengan betul, kadar sabun di mesin anda lebih kurang begini. Atau kurang sedikit lagi. Kebanyakkan daripada kita nak tengok buih banyak dekat mesin, dan sukatan saya ini anda boleh lakukan. Sukatan bagi basuhan berat saya ini, saya menggunakan sabun pekat 70ml untuk mesih 7kg saya. Caranya saya akan cairkan dulu di dalam bikar di atas dengan air sebelum saya masukkan ke dalam mesin. Untuk liquid detergent, anda di galakkan mengaktifkan dulu secara manual dengan mencampurkan dengan air sebelum memasukkan dalam mesin. Cara ini lebih effective untuk membersih.

Di bawah nanti, akan saya lampirkan sukatan sabun PROFEZ untuk pengguna-pengguna BERJIMAT dan lebih efficient dalam aktiviti basuhan. Sukatan yang saya berikan ini adalah untuk Sabun PROFEZ. Anda ikut, anda JIMAT!

DSC_0138

Sukatan untuk mesin pintu depan (Front loading) – Berat mesin:

6kg ke bawah penuh – 40ml dan kurang

7kg – 8kg penuh – 50ml (Satu penutup sabun 5kg PROFEZ)

10kg – 80ml

12kg – 90ml – 100ml

15kg – 120ml

(Sukatan di atas saya sukat menggunakan basuhan baju dan seluar. JIKA fabrik tebal, lebihkan sedikit sabun anda!)

DSC_0139

Jadi, inilah sukatan nya untuk 7kg mesin. Satu penutup botol sabun PROFEZ untuk kegunaan rumah, sudah memadai mencuci basuhan 7kg.

DSC_0140

Campurkan dengan air supaya ianya lebih aktif.

DSC_0141

Penuh bukan? Memang saya nak penuhkan terus bagi mesin tepu.

DSC_0142

Dan saya menggunakan sukatan tadi untuk basuhan penuh ini.

DSC_0143

Berapa banyak softener PROFEZ diperlukan??? Ini sahaja… tak perlu melimpah ruah kerana sabun PROFEZ pun dah wangi, sikit softener sudah boleh lebih wangikan lagi baju ini…

DSC_0144

Ini lah setting mesin yang saya gunakan tadi sebab nak cepat. Dan pasti basuhan anda akan lebih bersih!

Untuk mesin pintu atas (Top loading) – Berat mesin:

6kg ke bawah – 60ml ke 70ml

7kg – 8kg penuh – 90ml (Satu 3/4 penutup sabun 5kg PROFEZ)

10kg – 150ml

12kg – 160ml – 180ml

15kg – 200ml

Sukatan ini bergantung kepada penggunaan air dan untuk basuhan PENUH. Jangan pulak yang small pun anda guna sukatan ini… gerenti basuh buih nanti. Namun begitu, saya syorkan anda sukat dahulu. Untuk top loading ini adalah anggaran saya sahaja kerana top loading menggunakan air yang sangat banyak berbanding front loading.

Sebelum saya akhiri tips menggunakan Sabun PROFEZ, saya hendak juga memberitahu cara terbaik untuk mencairkan sabun. Jika 1 nisbah 1. Kegunaan nisbah ini bagi mereka yang dah siap-siap cairkan dalam baldi dan menggunakan bikar untuk sukatan. Ok?

Jika terdapat sebarang pertanyaan, sila email kepada wshafez@gmail.com atau call/sms 012-6454385 untuk maklumat tentang produk. Harga anda boleh klik di SINI.

Salam hormat daripada saya.

Hafez PROFEZ.

Tuesday, March 19, 2013

Video Koperat PROFEZ


 
 
Kami mempersembahkan, Koperat Video Profez yang dibuat oleh Finger Artswork untuk memberi maklumat kepada pengguna dan penonton tentang produk kami. Saksikan lah.
 
Kami menyanjung tinggi atas kepercayaan semua pengguna dari kalangan pengusaha DOBI, dan juga pengguna dirumah-rumah. Tidak ketinggalan juga kepada agen-agen yang bertungkus lumus dalam menjadikan impian PROFEZ untuk menjadi salah satu industry dibawah kelolaan saya menjadi satu kenyataan dan kejayaan.
 
TERIMA KASIH SEMUA!

Saturday, March 9, 2013

NEW SUB PRODUCTS FOR SALE!!!

Armani CodeBleu ChanelCartier MenCartier WomenChopard-happy spritDrakkar NoirEscada AbsoluteEscada MarineEscada SentimentEscada SunsetEternityGucciRushLady Million

Salam my PROFEZ folks!

Hari ini PROFEZ ada produk sampingan membantu syarikat Velo Belleza Collections dalam mengiklankan produk-produk yang dijual secara online.

Minyak Wangi di atas kini dijual dengan harga RM30.00 + RM5 (Shipping). Offer kali ini, PROFEZ join sale dengan VB menawarkan:

1 pewangi – RM30

4 pewangi – RM100

18 pewangi – RM250.00

Caj penghantaran / Postage:

1 – 4 kotak pewangi RM5.00 (Jika anda order kotak kelima, jumlah caj akan menjadi RM10 dan seterusnya)

18 Pewangi RM15.00

Anda nak buat side income??? Jom join program minyak wangi ini. Anda jual anda untung!!*

*Tertakhluk kepada stok yang ada. Tempahan bagi stok yang sudah habis, memerlukan masa 2 minggu hingga 3 minggu.

MACAM MANA NAK ORDER?

1. Sila masukkan bayaran ke PROFEZ BIO MARKETING (CIMB a/c: 1446-0000-327105)

2. Isi borang di

3. Anda akan menerima AWB number daripada kami menerusi emel.

4. Pastinya anda akan menerima barang daripada kami di rumah anda!

Sunday, February 17, 2013

Anda ingin mencuba produk kami???

 

Jom bertukar kepada PROFEZ!!! Pengusaha kedai dobi kini boleh menjaga pakaian pelanggan dengan baik kini dengan adanya detergent dan softener PROFEZ yang berunsurkan tumbuh tumbuhan!

DSC_0101

Untuk mereka yang berada disebelah TIMUR Kuala Lumpur (Menghala ke Pantai Timur):

Kedai Dobi Mesra – En Izham

LBKL 131 Jalan Gombak,

Batu 4 3/4,

53000 Kuala Lumpur

Tel : 03-4021 1002 / 012-5721002

Untuk mereka yang berada disebelah SELATAN Kuala Lumpur (Menghala ke Johor):

KEDAI DOBI WASHMATIC - En Azwan

23-G, Jalan PUJ 3/9

Taman Puncak Jalil

43300 Seri Kembangan

Tel : 01 4343 4433

Untuk mereka yang berada disebelah UTARA Kuala Lumpur (Menghala ke Ipoh):

MYDOBI, BANDAR TASIK PUTERI – Puan Rohana

MEDAN PUTERI,

BANDAR TASIK PUTERI,

RAWANG, SELANGOR

Tel: 013 271 0581


Anda ingin menjadi Agent BULK Profez?

Sila click “FORM” untuk mendaftarkan nama anda. Kami berhak memilih agen kami.

Followers

PROFEZ Visitors