Sabun dan Softener BIO PROFEZ (Bercirikan tumbuh tumbuhan)

MENJAGA, MEMBERSIH & MEWANGIKAN FABRIK ANDA

Thursday, August 4, 2011

Update Ramadhan

Assalamualaikum kepada semua pembaca setia,

Alhamdulillah Ramadhan datang lagi. Alhamdulillah juga Allah masih memberikan rezeki kepada saya dan anda sekalian. Saya memohon maaf kerana berdiam diri sekian lama. Banyak perkara yang perlu saya selesaikan. Hal stok sabun dan Rezeki project syarikat IT saya yg terbaru. Alhamdulillah... Allah Maha Kaya dan mendengar.


Stok sabun dan softener utk pengusaha kedai dobi semakin banyak permintaan. Syukur atas sokongan kalian semua. Pengeluaran kilang kecil saya sehari hanya 80 drum setiap hari. Akan tetapi permintaan sehari kini telah cecah 100 drum sehari. Sehingga ada yang terpaksa saya delaykan hari penghantaran 2 hari hingga 3 hari.

Tempohari 2 hari sebelum puasa, Pengusaha kedai dobi di Jelebu, KEMPAS DOBI (Abg Sham) telah sampai di Rawang, Tasik Puteri untuk mengambil stok 10 drum Sabun PROFEZ dan 10 drum Softener PROFEZ. 10 botol Oxie Bio, Sabun 1 utk jualan org awam dan sample2 product yang bakal PROFEZ edarkan tak lama lagi. Penuh sakan Hilux sahabat saya ni. Lama juga beliau duduk berborak dengan saya tempohari dari jam 4 sampai Maghrib.

Habis melayan Saudara Sham, mlm tu operasi menyiapkan stok jualan org ramai yang perlu dihantar ke Kuantan pada hari Selasa 2hb Ogos 2011. Hampir 3 tan stok semuanya. Jenuh juga nak menyiapkan. Namun kerana dedikasi En Hanafi dan keluarga di Alor Akar, Kuantan, saya kuatkan semangat untuk membantu beliau berniaga. Sesiapa yang berminat nak cuba stok kecil ni boleh dapatkan dari En Hanafi di talian 012-2705019.

Katanya tadi pada 4hb Ogos 2011 (Jam 3 ptg) Stok nya semakin sikit. Beliau suruh saya ready utk hantar stok lagi. Syukur lagi dengan nikmat yang diberiNya. Heran juga, cepat betul beliau berniaga di Kuantan. Jenama PROFEZ agak popular di Kuantan sekarang. Bukan kerana namanya, tetapi kerana tahap kebersihan, kewangian dan diperbuat daripada tumbuh tumbuhan.

Setelah siap semua stok tepat jam 4 petang 1hb Ogos 2011, lori transport yang saya sewa tiba dengan cepatnya. Abg Manap ni selalu tolong saya deliver barang tak kira lah dari barang project IT saya sehingga lah Sabun Profez. Turut menumpang untuk membeli sabun adalah Tokey kedai Jom Laundry di Kuantan iaitu En Maliki. Sesiapa yang ingin merasakan basuhan menggunakan sabun dan softener PROFEZ bolehlah hantar pakaian anda di Kedai Jom Laundry - di Jalan Gambut, Kuantan (Depan Gereja St Thomas). Singgahlah hantar pakaian pada Maliki. Servis terbaek!

En Maliki telah lama menggunakan sabun dan softener PROFEZ dalam perniagaan nya. Sejak saya perkenalkan padanya tidak lama dulu, beliau telah menjadi pelanggan setia kepada product kami. Saya sungguh gembira apabila pelanggan dobi saya sentiasa memberikan sokongan kepada product sabun saya.

Dedikasi dan komitmen saya kepada pelanggan akan saya berikan keutamaan supaya product saya menepati citarasa semua. Terima Kasih banyak saya pada MYDOBI, Bandar Tasik Puteri (Pn Ana), SWEETLAVENDER, Semenyih (En Korie), DOBI IRON, Alam Budiman (En Latif) dan DOBI KITA, Wangsa Maju (En Shamer), yang mula-mula menggunakan product saya dan memberikan pendapat agar dapat memperbaiki kelemahan sabun dan softener saya.

MYDOBI especially, selalu memberikan komen yang membuatkan saya semakin kuat untuk berusaha supaya product PROFEZ menjadi satu product yang unik dan memberikan kepuasan kepada penggunanya. 

Minggu pertama puasa pun sangat sibuk dengan Agent saya yang terbaek Pn Wada yang bekerja di LHDN Jalan Duta 2 minggu berturut-turut minta stok sabun kecil untuk beliau jual di Pasar PUSPANITA di LHDN Jalan Duta. Katanya stok pertama tidak dapat nak memenuhi kehendak demand. Tersenyum saya mendengarnya.

Tidak lupa juga Pn Siti, Kinrara juga menyertai PUSPANITA di Immigresen Kelana Jaya. Dua kali minta stok sebb tidak mencukupi pada minggu pertama. Begitulah kalau orang dah minat nak menjual sabun dan softener PROFEZ. Lebih-lebih lagi bila PROFEZ detergent sudah mula dikenali.

Oh yea, kepada mereka-mereka yang nak beli sabun dan softener pack kecil ni, sila berhubung kepada agen-agen yang telah saya senaraikan disebelah kanan screen anda. Saya tak jual 1 unit pada org ramai. Saya jual secara pukal. Pek permulaan agen adalah RM300. Ambil di Rawang, Tasik Puteri. Lepas tu kalau dah order mencecah 1 tan, saya akan tolong hantarkan ke tempat anda. Transport penjual kena tanggung. Yealah kata nak berniaga. Kan? Kan? hehehe.

InsyaAllah saya cuba membantu para Agen untuk berniaga dan mendapat lebih untung. Keuntungan itu untuk usaha anda yang berterusan. Dan InsyaAllah tiada peningkatan harga untuk agent dalam masa terdekat maupun tahun depan. InsyaAllah. Oklah... saya nak beradu. Esok another day of Ramadhan. Ada 8 tempat kedai dobi yang hendak dituju kerana order stok sabun drum mereka yang perlu dihantar.Kena rehat. Dah 2 minggu tak berehat setelah bercuti di Krabi tempohari. Sesiap berminat sila lah hubungi saya di talian 012-6454-385 (Saya tak garang... hehehe). Join facebook saya di Profez Hafez Besiberat add saya dan anda boleh bertanyakan pada saya mengenai peluang perniagaan runcit anda. InsyaAllah, anda berusaha, anda dapat untung.

Sekian, Wassalam.


Followers

PROFEZ Visitors