Sabun dan Softener BIO PROFEZ (Bercirikan tumbuh tumbuhan)

MENJAGA, MEMBERSIH & MEWANGIKAN FABRIK ANDA

Wednesday, April 20, 2011

Membantu anak didik membuka kedai dobi

Salam Pembaca Sekalian,

Maaf lama tak posting. Terlalu sibuk memantau student-student saya yang baru buka kedai dobi dan melayan pertanyaan kedai-kedai dobi yang tak putus-putus tiap-tiap hari. Ditambah lagi dengan order sabun yang melimpah ruah. Alhamdulilah dipanjatkan kesyukuran atas rezeki yg tak pernah putus ini. Tahniah kepada student saya yang pertama:

Kedai Dobi Zurahani - Tmn Serting Utama, JEMPOL N9 0193532440 ZURA. Maaf Gambar takde. Tak sempat nak gi tgk secara dekat sebb distance... nanti kalau saya dah pergi saya letak gambarnya. Dengar kata dah byk dah sales nya sehari.

Yang kedua: Kedai Dobi Rapi - Bdr Selayang Lama, Selayang SEL 0176171533 WONG
Baru beroperasi 6 hari. Kelihatan semakin ramai orang menghantar baju ke kedai Wong. Beliau adalah student Tiong Hwa saya yang sangat cepat belajar. Kini ramai pelanggan melayu telah berubah alih kepada Wong. Dengan bertemakan basuhan bercirikan tumbuh tumbuhan, Wong telah berjaya menaikkan identitinya dikalangan pelanggan baru kawasan itu.


Yang ketiga:  KEDAI Dobi Mar - Pekan Ijok, SEL 0126304654 MARSHA
Dua beradik Marsha yang masih muda telah nekad untuk membuka kedai dobi dan kini telah beroperasi di Ijok. Alhamdulillah jiran tetangga dan orang kampung menyokong dua beradik ni dalam usaha mereka menjalankan perniagaan dobi ini.


Kepada anda semua ingin mengetahui rahsia bagaimana mereka berjaya membuka kedai dobi ini, boleh lah berhubung dengan pengusaha pengusaha baru ini secara dekat. Gambar-gambar yang terdapat disini saya ambil sewaktu melawat kedai mereka baru-baru ini.

Anda juga bole menimba pengalaman mereka dalam mencapai cita-cita mereka untuk menjadi pengusaha dobi.

Jom join kursus saya untuk mengetahui bagaimana nak buka dan bagaimana rasanya bekerja di kedai dobi. Anda pasti tidak menyesal dan tiada bayaran tambahan selepas kursus... Semua ilmu yg wajib anda belajar pasti anda dapat jika menghadiri kursus saya. Sila lihat post saya di atas untuk mengetahui kursus seterusnya... Tiada kursus yang selengkap kami dan mempunyai praktikal di dalam modul kursus yang dijalankan oleh peserta sendiri. Anda akan diajar oleh kami dan otai-otai kedai dobi yang berpengalaman dalam bidang dobi.

Jangan ketinggalan untuk menyertai kursus dobi kami!!! Salam...

Sunday, April 10, 2011

PERSONAL PRAKTIKAL TRAINING DI DOBI ANDA

Salam Semua,

Anda masih punya masalah untuk menguruskan kedai dobi anda??? Anda keliru? Anda nak belajar teknik menggosok dengan betul? Nak tahu product-product yang boleh membantu? Nak belajar management dobi?

Saya menawarkan pakej baru untuk PRAKTIKAL TRAINING di tempat anda untuk 3 org mininum dan maksimum 4 orang RM1,000.00 utk sehari. Syarat-syarat lanjut adalah seperti dibawah:

Syarat-syarat PRAKTIKAL TRAINING:
1) Mesti ada 3 orang peserta yang involve.
2) Boleh arrange maksimum 4 org jika mahu
3) Jika diluar KL melebih radius 10km, caj tempat tinggal dan travelling akan dikenakan maksimum RM500.
4) Boleh ajak member dobi lain atau org luar untuk join.
5) Kursus dianjurkan seharian dari jam 10 pagi sehingga 5 ptg.
6) Deposit awal diperlukan untuk confirmkan tarikh iaitu sebanyak 50% ke akaun Maybank: Zuraihan Abu Bakar 114338081984.
7) Pertukaran tarikh adalah dibenarkan namun bergantung pada tarikh baru yg di cadangkan.

Modul praktikal:
1) Belajar menggosok baju dengan teknik yang betul.
2) Belajar teknik teknik membersihkan kotoran degil
3) Belajar process dobi
4) Khidmat nasihat mengenai marketing yang sesuai di tempat anda
5) Belajar mencuci pakaian seperti comforter, memutihkan pakaian, membersihkan karat, membersihkan kari, dan sebagainya
6) Cara-cara pembungkusan dengan cantik dan cermat
7) Cara memastikan baju dan pakaian wangi
8) Pengenalan product-product kekal wangi dan bersih
9) Khidmat nasihat presentation kedai
10) Khidmat pengurusan kewangan kedai dan rekod

Anda juga akan menerima sijil latihan dan boleh bertanya selanjutnya jika mempunyai persoalan selepas kursus. Saya akan membantu anda dari awal sehingga anda berjaya seperti student-student saya sebelum ini, En Korie (Sweet Lavender Laundry & Boutique), En Latif (Dobi Iron), Puan Maimon (Dobi Fresh and Clean), En Wong (Dobi Rapi), Pn Zura (Jempol), En Isa (Bangi)... (byk lagi)

Jika berminat, sila hubungi saya atau SMSkan permasalahan anda supaya kita boleh arrange kursus ditempat anda. Hubungi saya di talian 012-6454 385 (En Hafez) utk pertanyaan dan arrangement.

Thursday, April 7, 2011

Sedikit gambar sewaktu kursus 2hb dan 3hb April 2011

Salam kepada Pengunjung blog Profez,

Seminggu yang lepas kami baru habis mengadakan satu lagi sessi kursus asas dobi dan praktikal yang di adakan di semenyih. Bagi tempat2 yg tak de gambar tu, sebbnya tak de tukang ambil gambar yg boleh membantu saya. Kalau di Semenyih, Korie selalunya akan jadi juru gambar. Hehehe. Anyway, Ini adalah student-student saya yang hadir pada hari tersebut. Terima Kasih kepada Hanafy, Azman, Yati, Marsha dan Adiknya Syiki, Aini dan Kak Raah. Saya menunggu kelahiran kedai dobi anda sekalian.

Sessi kelas teori yang lengkap dengan nota dan lecture.

Saya akan bagi lecture dan pengalaman serta tindakan-tindakan yang perlu oleh seorang pengusaha dobi.

 Kondisi bilik ber Air-Con... ada sampai byk kali terkucil... heheh

 Makan tengah hari yang disediakan... Nyum nyum...

Hari kedua, Peserta di ajar menggunakan mesin Iron dengan betul. Juga diajarkan teknik Iron yang menghasilkan outcome yang lebih baik daripada kedai dobi biasa.

Tekun peserta-peserta memahami teknik2 Iron yang tidak pernah di revealkan pada org lain.

Ini lah sessi pengambaran bagi semua menyertai kursus ini

Tekun juga mempelajari cara menggunakan chemical dengan cermat dan jimat.

Untuk melihat gambar penuh kursus ini sila layari FB PROFEZ (Klik sini)

Followers

PROFEZ Visitors