Sabun dan Softener BIO PROFEZ (Bercirikan tumbuh tumbuhan)

MENJAGA, MEMBERSIH & MEWANGIKAN FABRIK ANDA

Wednesday, July 14, 2010

CHANGE OF MIND

Salam sahabat sekalian,
Banyak email yang kami terima apabila kami siarkan tentang penjualan Laman Ampaian. Semua suruh kami kekal menjadi owner dan ada pulak yang tawarkan diri untuk menjadi owner baru. Hehehe.
Terima kasih banyak-banyak atas sokongan kawan-kawan yang tak mahu kami lepaskan usaha kami yang baru berumur 1 tahun 3 bulan ni. Bila semua dah menyokong, kami sekarang tawar hati pula nak melepaskan Laman Ampaian. Beban 2 kerja 1 masa tu tetap ada. Yealah, nak jaga Project lagi, nak tengok kedai lagi, masalah-masalah yang bakal menyusul dan mengusutkan kepala lagi. Semua tu banyak memainkan peranan dalam keputusan kami.
Alhamdulillah, hari ni, pihak PLUS Highway nak bagi lagi kerja basuhan pada kami. Itu hari Bahagian Selatan, habis kami kongker... setiap minggu hantar basuh kat Laman Ampaian, sekarang nak bagi bahagian Utara pulak... pergh... rezeki melimpah ruah datang. Syukur Alhamdulillah. Customer pulak dah semakin kerap datang, barang-barang seperti sabun, softener dan pewangi semakin hari semakin laris. PLUS jagi customer tetap membeli PEWANGI BLOSSOM kami. Kami tak hebahkan pada rakan-rakan kedai dobi, cuma pada pelanggan EXCLUSIVE jer pewangi ni sebabnya bukan sahaja wangi, malah bertahan 7 hari.
Jadi, macam mana nak jual? Baru Setahun beroperasi Laman Ampaian income bersih saya dari kedai dobi dah bole bayar BMW 3 series. Hm... Rasa tak berbaloi jual dengan harga RM50,000.00. Rasa tak berbaloi juga untuk saya jual sekarang ini dengan income yang akan bertambah dalam masa terdekat ni. Entahlah...
Saya cepat berubah fikiran. Since Kedai dobi ni masih boleh beroperasi seketika tanpa saya, (Cuma bila dry clean saya kena buat sendiri) Saya hold my decision. TETAPI, jika saya received offer yang berbaloi dari orang luar yang nampak potensi Laman Ampaian, iaini kedai dobi, station barangan dobi, dan kerja2 dari pihak PLUS Highway; saya akan terima. Offer termahal saya pernah terima untuk kedai saya ini last Monday RM60,000.00 tetapi saya rasa it may worth RM80,000.00 and above dengan apa yang Laman Ampaian boleh achieve and generate with the resources available.
Bukan berlagak tapi saya percaya Laman Ampaian boleh generate return balik within 1 year. So, pada mereka-mereka yang call saya itu hari, I believe, you all terlepas peluang keemasan atas kesilapan saya menilai. Sekarang, Saya dah figure out, and you guys miss out.
Ok... selama tak de offer more than RM80,000.00, selagi tu Laman Ampaian akan kekal menjadi milik saya. Adios...

No comments:

Post a Comment

Followers

PROFEZ Visitors