Sabun dan Softener BIO PROFEZ (Bercirikan tumbuh tumbuhan)

MENJAGA, MEMBERSIH & MEWANGIKAN FABRIK ANDA

Thursday, June 3, 2010

Berjasa

Salam buat teman teman sekalian,
Lama sudah tak mencoretkan sesuatu di blog. Saya agak sibuk dengan Training Programme yang saya anjurkan baru baru ni. Alhamdulillah, dapat juga saya curahkan serba sedikit ilmu dan memberi dorongan dan tunjuk ajar untuk pengusaha baru yang berdaftar di Training Programme saya. Saya amat berharap kepada Cik Yati dan Puan Suria yang baru saja tamat Training mempraktikkan semua ilmu dan formula yang saya berikan untuk berjaya dalam dobi. Oh yea, minta Cik Yati datang dan test semula kerana hari test tempohari anda masih gagal utk lulus training saya. Saya tak bagi certificate kalau tak lulus... :)
Laman Ampaian kini terus berusaha untuk menguasai pasaran tempatan di Bandar Sri Damansara. Kadang-kadang rasa jasa dan pengorbanan setahun lalu berbaloi untuk diteruskan. Para pelanggan amat gembira dengan hasil kerja yang kami berikan. Bukan nak puji diri sendiri, tapi dah jadi realiti. Kemasukkan Pengurus kami yang baru, En Amirrul, banyak memberi cabaran suka dan duka. Bila dah orang baru handle, banyak lah benda yang tak betul berlaku.
Tak di nafikan, bila ambil pengurus yang tiada pengalaman ni, byk lah perkara seperti rosak, baju tercampur dan sebagainya berlaku. Letih nak ajar pengurus ni lebih banyak berbanding nak ajar student Training. Alhamdullilah, setelah sebulan setengah, barulah keadaan kelam kabut tu hilang satu per satu. Pening kepala memikirkan benda-benda ini, tapi ape nak buat, Pengurus lama dah berenti mengejut, jadi kena start from fresh balik lah nampak gaya.
Saya juga rasa bersyukur, kehadiran Pengurus baru ini telah banyak membantu saya dalam urusan kedai. Kini, kontraktor PLUS dah mula datang hantar Sejadah dan Telekung untuk di basuh. Kalau tengok sekali hantar pergh... banyak... bau jgn cakaplah bila berjuta manusia menggunakan pakaian yang disediakan PLUS ni. Banyak pahala PLUS dapat... Mana taknya dari Selatan punya RNR sampai ke Utara... suma kami dah basuh... Semoga berkekalan lah hendakNya.
Berjasa lagi... Alhamdulillah pujian harus diberikan padaNya yang memberi rezeki. Untung tuan-puan buka kedai dobi ni, bukan saja berjasa, diberikan pahala hendakNya. Tapi, jangan lah buat sambil LEWA...Bak kata Ayah saya, ini juga amanah yang orang ramai kasi pada kita.
Sebelum saya tutup cerita ingin saya kongsikan sedikit hasil gosok baju yang saya ajar dalam training. Baju bawah ni jenis yang agak susah untuk digosok. Semasa saya ambil gambar ini, baju ini telahpun digosok oleh student saya yang lepas-lepas. Jadi untuk buktikan pada nya yang baju ini boleh di gosok lebih cantik, saya ambil gambar di bawah utk contoh semua.
Setelah saya gosok balik dengan teknik saya, akhirnya, keputusan nya adalah seperti dibawah. Cantik tak? Hehehe... Teknik yang susah nak saya ajar melalui gambaran. Tapi insyallaah ramai org akan suka dengan service anda...
Oklah, sampai sini dulu coretan saya... Salam Jumaat... Wassalam...

No comments:

Post a Comment

Followers

PROFEZ Visitors